jueves, 14 de mayo de 2015

CANVI: ASPECTE COMPLEX

L'acció o efecte de canviar es coneix com sinònim de reemplaçar, permutar o sustituir, d'aquesta manera el verb canviar fa referéncia a deixar una cosa o situació per a agarrar un altra. 
Fins i tot doneu-vos compte que per a definir aquest concepte he utilitzat sinònims i no una definició propiament dita, així doncs es recalca la complexitat que du fins i tot definir-ho. 

Concretament parlant en classe, hem fet referència a un canvi en "l'educació", d'aquesta manera hem vist algun fragment de la pel.lícula LA CLASE, on hem vist escenes que representaven a un professor amb una predisposició al "canvi" que parlem. 



Ficant ulls en la pel.lícula aquesta es desenvolupava en un institut conflictiu de França, on convivien xiquets i xiquetes procedents de molts llocs, en aquest institut apareix la figura del mestre al que abans  hem fet referència, un professor amb una predisposició al canvi, es a dir, les seues classes no es limitaven al purament "escrit en els llibres" sino que conversava en els alumnes, els feia pensar.... però la relació en alguns no es la que ell "idealitzava", alguns no contesten, tenen una actitud pasiva.... però aquest es el repte per a aquest mestre, un professor que fica els "ulls" en el zoquete, que busca el camí oportú per a eixa persona i que per tant contribueix al "canvi educatiu" al que feiem referència. 

Però aquest canvi no es plasma d'un dia a un altre, té una gran complexitat, d'aquesta manera els demés mestres no comparteixen les idees del seu company... "Dejalos, lo importante es que no molesten"... no s'acaben d'entendre entre companys de professió, a més a més també es un problema el context social, els pares i alumnes que si tenen un "bon comportament" no tenen cap mena de predisposició cap al zoquete, en tot açó parlem de la complexitat del canvi. 

Per tant una pel.lícula que m'ha agradat, mostra el requeriment de temps i esforç en front d'un canvi, un canvi que no és fluit i que implica contradiccions i conflictes i a més a més parlant de persones, per tant canvis que  no són predecibles, les persones també son complexes i els seus comportaments no es poden predir, fem per tant un cóctel de complexitat. 

Espere els vostres comentaris sobre la pel.lícula y la complexitat del canvi, Salutacions. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario