domingo, 26 de abril de 2015

VIOLENCIA INFANTIL : ELS VIDEOJOCS

Com vam debatir el dia anterior a classe és cert que els "xiquets d'ara"  tendixen a ser més agressius, no entrarem molt en debat sobre les causes (vaig a aprofundir en alguna que hem pareix interessant), cal dir que és cert que sempre existeix de tot i sempre ha sigut aixinia, però sens dubte i com a refrany popular: "Els xiquets d'ara estàn més espavilats" 

Així doncs, no hi ha dia en el què no fullegem un periòdic o fem zapping en la televisió i no apareguen referències a algún aconteixement violent. Però cada vegada més, aquestos fets estàn relacionats dins d'un entorn escolar i com no, infantil.  Per aquest motiu aquest post, al fet que vull fer referència és que pot ser aquestos climes de violencia en edats primerenques siguen generats per la societat en la que vivim i més en concret hem pareix una causa la utitlització cada vegada més de videojocs entre la població infantil. 

D'aquesta manera, existeix un gran mite popular sobre que els videojocs generen violencia, en el que jo estic d'acord. Degut a que els xiquets son més vulnerables als estímuls audiovisuals que els adults, podrien imitar els comportaments que veuen en els videojocs, ja que en molts es recompensa la violencia, per a mi, una influencia perjudicial.



Però cal recalcar, eixa violencia escolar de la que parle, va referida com a violencia dels alumnes entre ells i amb els professors i crec que en certa manera, a més a més de la vulnerabilitat del xiquet o patrons de personalitat es deguda al videojocs (no englobem, sols els videojocs que premien la violencia), és a dir, videojocs que ajuden a mantindre i potenciar les relacions de agressivitat, menyspreu i clima agressiu. 

¿perque no dir que alguns videojocs estàn disenyats per empresaris que l'ùnic fet amb el qual realitzen el videojoc es la rentabilitat econòmica i "eduquen" en contra de l'educació? ¿Perque no construir un videojoc que fomente les conviccions socials i la ètica? 

I per últim recalcar el gran paper que té doncs el professorat com a principal ferramenta  contra la violencia infantil, professorat valent, respetuós i humà que té que enfrontar-se cada dia amb aquesta violencia de la que parlem i   fer-li vore al "zoquete" quins són els valors educatius i quins "eduquen" front a l'educació. 






ESPERE LES VOSTRES OPINIONS, SALUTACIONS. MIGUEL 

No hay comentarios:

Publicar un comentario