lunes, 16 de febrero de 2015

COS VIVENCIAL

· Quan parlem de vivencies hi han vivencies complexes.


Primer que tot caldria fer referencia al cos vivencial, entenem el Moviment dins de la concepció vivencial com l'experiencia de cadascú, d'aquesta manera sorgeixen diferents formes de fer lo mateix que seràn inefables (inexplicables) cadascú tindrà sensacions ben diferents encara i realitzant la mateixa activitat. 


Però cal diferenciar, no tenen la mateixa concepció de plaer un drogadicte que un esportista, per tant fem referencia a que hi ha vivencies complexes, és a dir, diferents maneres de fer les coses, que hem de saber orientar pel fet que siguen educatives.



Observem ara dos maneres diferents de viure aquestes experiencies complexes de les que parlem: 




- ¿Quan Nadal es més recordat? quan torna d'una lesió i guanya, en aquest cas parlem de la concepció del cos disciplinat, similar al cos com a màquina on el seu objectiu es alló que té que fer mitjançant l'entrenament, parlem pues d'un heroi reglamentat.









- En canvi si parlem d'un subjecte que està apunt de morir i que conta la seua experiencia, parlariem d'un comportament comunicatiu, éticament desitjable (segons frank), que a diferencia de l'anterior, mai guanyaria una competició reglada però posiblement guanyaria qualsevol competició en la que no es valoraría l'éxit sino l'ética, acceptació i compromís en el comportament.
                                                      



Lo que hacemos, lo que sentimos, lo que pensamos, lo que deseamos depende en gran medida de la peculiar manera en que se define nuestra presencia en el mundo, diferentes formas de ser cuerpo en el mundo (Arthur W. Frank) 

No hay comentarios:

Publicar un comentario